PANTHEON Dokumentni sistem (DMS) – Kada vam više ne treba papir

3 jul 2024

Upravljajte svojim dokumentima pomoću PANTHEON eDokumentacije

U današnjem brzo promjenjivom poslovnom okruženju, efikasno upravljanje dokumentima je od ključnog značaja za uspjeh. Da li ste znali da bez dokumentnog sistema, zaposleni u prosjeku izgube do 20% svog vremena tražeći različitu dokumentaciju? Sve više kompanija se odlučuje unaprijediti svoje poslovanje, koje vode sa programom PANTHEON, rješenjem PANTHEON Dokumentni sistem (DMS).

Dokumentni sistem omogućava jednostavno preuzimanje i obradu te pregledno čuvanje dokumenata na jednom mjestu, uključujući:

  • eProcese – unaprijed definirane poslovne procese,
  • eDokumentaciju – čuvanje svih dokumenata u kompaniji,
  • eKnjiženje – unos podataka iz papirnatog dokumenta u elektronski oblik bez pretipkavanja,

Za početak, započnite besplatno korištenje eDokumentacije!

Od 1.7.2024. eDokumentacija je dostupna svim PANTHEON korisnicima, što znači da je uključena u sve vrste PANTHEON licenci.

Svaka kompanija ima na raspolaganju 100 MB besplatnog prostora za čuvanje dokumenata, računa, ugovora i drugih dokumenata. Za količine iznad 100 MB, provjerite cjenovnik ovdje.

 

Zašto započeti s korištenjem PANTHEON Dokumentnog sistema (DMS)?

  • Želite smanjiti troškove rada, obrade i arhiviranja dokumenata te povećati efikasnost.
  • Ne želite više tražiti dokumente po fasciklama, već pristupati njima u organiziranoj arhivi. Organizacija arhive (klasifikacija) omogućava čuvanje računa, ugovora, servisnih naloga, reklamacija, mailova, itd.
  • Želite imati kontrolu nad tim ko pristupa dokumentima (autorizacija po zaposlenima).
  • Želite optimizirati kruženje dokumenata po kompaniji (mogućnost odobravanja na više nivoa).

 

 

Šta je eDokumentacija?

eDokumentacija je dio dokumentnog sistema (DMS) i predstavlja skladište sve dokumentacije koja se koristi u kompaniji. U dokumentaciju čuvamo primljenu i poslanu poštu (zajedno s vođenjem poštanske knjige), svu računovodstvenu dokumentaciju (kontne izvode, godišnje završne izvještaje, opomene …), komercijalnu dokumentaciju (npr. ugovore, anekse …), tehničku dokumentaciju (npr. upute za upotrebu, garantne listove, slike s terena …). Ukratko – SVE dokumente koje smo ranije stavljali u fascikle ili su se papirnati dokumenti kretali po kompaniji.

 

Prednosti eDokumentacije

  1. Poslovanje bez papira: digitalizacija dokumenata donosi brojne prednosti, uključujući uštedu vremena i prostora. Sa eDokumentacijom ćete eliminisati potrebu za fizičkim arhivama i smanjiti troškove povezane sa štampom i čuvanjem papirnih dokumenata.
  2. Brži pristup dokumentima: sa eDokumentacijom vaši dokumenti su uvijek na dohvat ruke. Korisnici mogu pristupiti dokumentima bilo gdje i bilo kada, što omogućava brže donošenje odluka i efikasniji rad.
  3. Sigurnost i praćenje: svi dokumenti su sigurno pohranjeni u digitalnom okruženju, što smanjuje rizik od gubitka ili uništenja. Osim toga, eDokumentacija omogućava potpunu sljedivost, što znači da možete jednostavno pratiti ko je pristupio dokumentima i koje su promjene napravljene.
  4. Integracija s drugim rješenjima: eDokumentacija se besprijekorno povezuje s ostalim Datalabovim rješenjima, kao što su ERP sistemi. Ovo omogućava jednostavnu razmjenu podataka između različitih poslovnih funkcija i osigurava cjelovit pregled nad poslovanjem.

 

Zašto odabrati Datalab eDokumentaciju?

  1. Efikasnost i produktivnost: korištenjem eDokumentacije pojednostavit ćete svoje radne procese, što će povećati efikasnost i produktivnost vaših zaposlenih.
  2. Ekološki prihvatljivo rješenje: poslovanje bez papira doprinosi zaštiti okoliša smanjenjem potrošnje papira i smanjenjem ugljičnog otiska vaše kompanije.
  3. Prilagodljivost: naše rješenje je fleksibilno i može se prilagoditi specifičnim potrebama vaše kompanije, bez obzira na njenu veličinu ili industriju.
  4. Podrška i savjetovanje: naš tim stručnjaka vam je uvijek na raspolaganju za podršku i savjetovanje kako biste mogli maksimalno iskoristiti sve prednosti eDokumentacije.

 

Koje vrste eDokumentacije poznajemo?

 

eDokumentacija nudi sljedeće načine pohrane:

  • Usluga eDokumentacija omogućava čuvanje dokumenata u sigurnom skladištu u oblaku.
  • Za čuvanje dokumenata na lokalnim serverima dostupna je usluga lokalna eDokumentacija.

 

Šta ako već koristimo dokumentni sistem drugog ponuđača?

Neki korisnici programa PANTHEON već koriste dokumentni sistem drugih ponuđača. Ti sistemi mogu biti skuplji i neprilagođeni vašim potrebama ili možda nisu povezani s programom PANTHEON.

Za sve koji žele pristup dokumentima direktno u programu PANTHEON i žele iskoristiti sve prednosti koje cjeloviti dokumentni sistem PANTHEON DMS omogućava, pripremili smo mogućnost prenosa poslovne dokumentacije iz vašeg postojećeg dokumentnog sistema u PANTHEON DMS. Za dodatne informacije o migratorima, pišite nam na godigital@datalab.ba i poslat ćemo vam ponudu i upute.

Šta o PANTHEON DMS kažu naši korisnici?

Pogledajte video

Kontaktirajte nas

Pridružite se brojnim zadovoljnih korisnicima koji su već optimizirali svoje poslovanje s Datalab eDokumentacijom. Za više informacija kontaktirajte nas:

📞 +387 33 652 101
📧 godigital@datalab.ba
🌐 www.datalab.ba

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X